top of page

Opleidingscentrum Veiligheid en Techniek

About: Headliner
About: About

Opleidingscentrum Veiligheid en Techniek (OCVT)  is een onderdeel van de BVBA Eco Engine Power, en is gevestigd in de Kolvestraat 24-8000 Brugge.

Het centrum werd door de FOD Mobiliteit erkend als opleidingscentrum voor de vakbekwaamheid van vrachtwagenchauffeurs. (OCF 113)
Ook door de Embuild,  Constructiv en FOD Werk en Sociale Economie werd OCVT erkend.

 

We zijn dienstverlener voor KMO-Portefeuille voor opleiding .
Sinds mei 2018 is OCVT gecertifieerd volgens het  ISO9001:2015 label. Klik hier voor het certificaat

Naast deze code 95 opleidingen, staat het centrum ook in voor op  maat gemaakte opleidingen kraanbestuurder, hoogtewerker, autolaadkraan, heftruckbestuurder, rolbrug en mobiele torenkraanmachinist.

Ocvt staat in voor trainingen en advies in agressiebeheersing, werkplaatsorganisatie, rollend materieel, omgaan met klanten, veiligheidsvoorzieningen en veiligheidsplannen in een bedrijf... .
Deze trainingen en adviezen vallen onder de noemer 'Communicatie op de werkvloer'. Uitgangspunt is de concrete werksituatie van de cursist.

Alle theorie lessen worden gegeven onder toezicht van  Wim Decraemer. Na een universitaire opleiding, volgden enkele jaren in de maritieme sector en het  onderwijs. Tijdens deze periode, deed Wim ervaring op als internationaal vrachtwagenchauffeur als reserve-chauffeur bij diverse transportmaatschappijen. Eveneens werden er diverse beroepsgerichte bijscholingen gevolgd, waarna in 2005 de keuze werd gemaakt om full-time met transport en opleidingen aan de slag te gaan.
 

Voor de lessen wordt Wim bijgestaan door  Laurens Ryckaert en diverse externe instructeurs.
De lesgevers staan in voor een professionele opleiding, maar met zeer veel aandacht voor de dagelijkse praktijk.

About: Welcome
bottom of page